Ivana Veličkov

« Upoznajte dule

Ivana Veličkov

E-mail:
Telefon:
Fb:
plaviahat@gmail.com
060/08-85-269
Prirodni porodjaj Ivana Veličkov

Ivana Veličkov

Zdravo, moje ime je Ivana.
Čin rađanja za mene predstavlja vrhunac životnog iskustva. Pre deset godina prisustvovala sam neverovatnom porođaju dobre prijateljice, koji se odigrao u šumi, a to je pokrenulo u meni potrebu da se predam dubljem istraživanju fenomena rađanja.

Magistrirala sam na Akademiji SPC za umetnost i konzervaciju.

Takođe sam završila i Visoku strukovnu školu za vaspitače, na kojoj sam diplomirala na temu Valdorf pedagogije, dok je tema specijalističkih studija na istoj školi bila analiza dečijeg crteža. U obe struke radim dugi niz godina.

Iz ljubavi prema porođaju diplomirala sam u Medicinskoj školi “Beograd”, na smeru ginekološko-akušerska sestra (babica).

Završila sam obuku za savetnicu za laktaciju kod Marije Tarabe.

Instruktor sam joge za trudnice i joge smeha.

Prošla sam obuku Spinning babies tehnike kod Jennifer Walker u Austriji. Ova tehnika daje mogućnost dovođenja bebe u optimalan položaj tokom trudnoće i samog porođaja. Radim tretmane trudnicama čije su bebe karlično i poprečno okrenute.

Upisala sam suprtivnu psihoterapiju, jer sam uvidela koliko naša psiha utiče na bebu tokom trudnoće, kao i na sam tok i ishod porođaja. Hoću da imam sve alate koji mogu da deluju na ženu i tok porođaja, da joj pomognem da se izbori sa strahom, da pronađe snagu i moć u sebi da rodi na način koji želi.

Sertifikovana sam za “Porođaj u vodi i nežno rađanje” od strane Barbare Harper i Američkog koledža za sestre i babice.

Trenutno sam na prvoj godini Visoke medicinske škole strukovnih studija, babički smer.

Iskusila sam efekte hipnoterapije, a placentu sa svog trećeg porođaja sam uspešno kapsulirala.

Majka sam tri ćerke. Prva je rođena u bolnici, drugu sam rodila kod kuće, kao i treću koja je rođena u vodi u profesionalnom bazenu za porođaje. Bazen može koristiti i vama na isceljujućem porođajnom iskustvu, što s radošću iščekujem kao vaša dula.