« Upoznajte dule

E-mail:
Telefon:
Web:
jasminalolin@gmail.com
063/47-96-77
www.jasminalolin.com

Jasmina Lolin

Ja sam Jasmina, mama jedne razdragane tinejdžerke. Podrška koju sam imala tokom porođaja je bila pokretač da promenim profesiju i počnem da se bavim podrškom mama.

Obrazovala sam se na Višoj pedagoškoj školi u Novom Sadu i na Učiteljskom fakultetu. Nakon završetka školovanja i rada u novosadskim vrtićima, preselila sam se u Vankuver.

Život u Kanadi je neprocenjivo iskustvo, jer sam imala priliku da radim sa decom iz različitih krajeva sveta. Uz decu sam upoznala i njihove majke i od njih saznala za različite pristupe roditeljstvu, dojenju i porođaju.

Uz veliku podršku (IBCLC) savetnica za dojenje u Vankuveru još u porodilištu i posle, uspešno sam dojila Elenu godinu i po dana. Podrška koju sam imala tokom dojenja je bila veliki pokretač i motiv da i ja postanem IBCLC savetnica za dojenje. Danas sam u toj ulozi gde pomažem mamama na njihovom jedinstvenom putu dojenja.

Po povratku u Novi Sad, inspirisana podrškom koju sam imala tokom trudnoće i porođaja rasla je i moja želja da podržim i pomognem mamama. Završila sam obuku za dule – DONA International u Beogradu. Suviše često čujemo za neprijatna iskustva koje majke prolaze tokom porođaja, ali ne mora da bude tako. Porođaj je jedinstven događaj za svaku majku, i nešto čega bi trebalo da se sećamo celog života sa radošću. Prisustvovala sam porođajima kao dula, svaki je bio drugačiji i lep na svoj način. Zahvalna sam svim mamama što su me angažovale i što sam učestovala u rađanju njihove porodice.

Pored individualnih konsultacija o dojenju, podrške tokom porođaja, pružam i postporođajnu pomoć i podršku, kroz nekoliko poseta u zavisnosti od potrebe porodice.

Takođe sam završila obuku za nošenje beba nemačke škole “die Trageschule”

Završila sam srednju medicinsku školu pedijatrijski smer.

Posedujem međunarodni sertifikat za savetnice za dojenje IBCLC (International Board Certified Lactation Consultants).

Lider sam i članica  međunarodne La leće lige , svetske organizacije koja se bavi podrškom mama tokom dojenja. Jedna sam od pokretača i osnivača portala Mati na kojem možete da pročitate iskustva rađanja i dojenja.

Pored poziva kojim se bavim uživam u šetnjama u prirodi i relaksira me vreme koje provodim aktivno u bašti. Elena je porasla i sve više vremena želi da provodi sa svojim društvom, tako da i ja imam više vremena da se posvetim sebi i svojim interesovanjima kao što je sviranje klavira, čitanje knjiga, posećivanje raznih edukacija i druženje sa prijateljima.

Roditeljstvo me uči da se iskreno radujem i uživam u malim stvarima u životu.

Za sva pitanja slobodno me kontaktirajte!