« Upoznajte dule


Email:

Fb:

lora.va@gmail.com

Lora Petronić

Lora Petronić Petrović

Živim u Valjevu. Radim na Fakultetu zdravstvenih i poslovnih studija i u Centru za strane jezike “Lingva”. Dula sam i profesorka španskog i engleskog jezika. Mama sam Emilije i Kaline.

Obuku za dule sam završila sam 2016. godine, a pored toga mnoge radionice i stručna usavršavanja od kojih izdvajam: Prirodne tehnike za obezboljavanje porođaja i Ljudska prava u porođaju. Takođe sam prošla pripremu za porođaj čuvene sestre Mile u GAK Narodni front kada sam se pripremala da po prvi put postanem mama. Prisustvovala sam rađanju jednog dečaka na datum ulaska u deveti mesec prve trudnoće i definitivno dobila potvrdu svog mišljenja da je rađanje najlepši čin u životu žene. Tada sam shvatila i koliko je važno da imamo podršku i razumevanje tokom čina rađanja, kao i kolika je važnost da same budemo pripremljene za njega. Dok čekam da u valjevskom porodilištu dozvole pratnju na porođaju, smatram svojom misijom menjanje odomaćene i možda ne tako lepe slike dolaska novog bića na svet.
Porođaj je za mene jedan od najlepših događaja u životu žene i želja mi je da podržim sve vas, buduće mame, kao i one koje to već jesu, da ga takvim zaista i doživite. Namera mi je da pomognem svakoj ženi koja to želi – da oseti svoju snagu i moć, osvešćujući ih kroz čin rađanja. Tu sam da vas uputim u tajne njegove lepote, lepote trudnoće, da vam pomognem da razrešite sve vaše nedoumice i strahove kada je ovaj čin u pitanju, kao i da vas osnažim na razne načine, a ne samo čvrstim zagrljajem.

Tu sam i za sve tate koji žele da prate svoje partnerke na putu preobražaja u majke, budu im podrška tokom trudnoće i porođaja i koji žele da osete moć prihvatanja svog, tek rođenog čeda, u svoje snažno, zaštitiničko naručje.